2020-08-14 12:58:22• hírek • Agerpres

L. Orban: 14 százalékos nyugdíjemelés finanszírozható, aki ennél többet ígér, hazudik

foto: gov.ro
foto: gov.ro

Az általam vezetett kormány azt a 'nehéz döntést' hozta, hogy 14 százalékkal emeli a nyugdíjpont értékét, de ez a legtöbb, amit idén, és a következő években is finanszírozni lehet – hangoztatta pénteken a craiovai látogatáson tartózkodó miniszterelnök.

Ludovic Orban szerint 'egyetlen más országban sem merül fel ilyen mértékű nyugdíjemelés", főleg, hogy a koronavírus-járvány által kiváltott gazdasági válság következtében a gazdaság 3,8 százalékos zsugorodását prognosztizálják, holott a költségvetés összeállításakor még 4,1-4,2 százalékos bővülést valószínűsítettek. Ennek következtében - magyarázta a kormányfő - az államkincstár bevételei legalább 30 milliárd lejjel maradnak el a tervezettől, így mellőzni kell minden elkerülhető kiadást.

A miniszterelnök szerint a kormány 'a legtöbbet tette, amit tehetett' azáltal, hogy 14 százalékos nyugdíjemelést javasolt.

'Azt szeretném, ha minden szülő és nagyszülő világosan megértené: ennyit lehet, aki ennél többet ígér, az hazudik' - szögezte le Orban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: